dec 23 2022

Doorstart thermiekfabriek

Publicatie van at 13:34 in Bijzonder

In 2014 had ik het laatste bericht geschreven. Ik kan me voorstellen dat menig lezer dacht… Is de thermiekfabriek falliet? Ik heb er zelf ook wel eens aan gedacht, want in 2018 was ik gestopt met zweefvliegen. Niet voor de lol, maar door aanhoudende rugklachten. Als je 4 tot 6 keer per jaar getroffen bent, raak je wel eens moedeloos en neem je bepaalde beslissingen. Met pijn in het hart….

Paragliden

In 2021 fiets ik langs een lokaal paraglider veld, vlak bij mijn huis. Zegt mijn vrouw: “Zou dat niks voor jou zijn?” Zij wist ook wel dat ik het vliegen miste. Ik heb 5 vluchten gemaakt, maar kon niet 1-2-3 mijn draai vinden. Ik heb 3 vliegscholen contact gezocht om een opleiding traject te starten. Geen instructeur, geen plek, etc….  Het moest zo zijn?

Coaching

De afgelopen 2.5 jaar had ik, als ZZP-er in de ICT,  een intensieve opdracht bij een van mijn klanten. Veel drukte en stress en te weining ontspanning. In een coachingstraject, om verandering aan te brengen rondom drukte en stress, komen de gsprekken: “Wat kost energie en waar krijg je energie van”.  Ook hier moest ik bekennen dat ik het zweefvliegen en de vriendschap van toen  enorm mis. De coach vroeg: “Wat kun je daar aan doen?”

Doorstart

In juli van dit jaar heb ik weer contact opgenomen met mijn oude zweefvliegclub, “De Gelderse”. “Wat leuk, je bent weer welkom!” Geweldige reactie. Even kijken hoe ik mijn brevet geldig kan krijgen. Ik vindt een brevet in mijn vliegtasje. Het blijkt het oude GPL te zijn. Dan moet de theorie opnieuw gedaan worden. Oeps. Bij nader onderzoek, zit er in mijn logboek het nieuwe brevet!  Yes!  Na het verlengen van de medical heb ik de benodige checkstarts gemaakt.

Daarna weer heerlijk boven Terlet hangen en de vrijheid van het vliegen ervaren.

Goede voornemens

Rond de kerstperiode neem ik altijd vrij. Lekker kokkerellen, maar ook een stukje reflecteren. Op werk, het leven, familie en vrienden. Zeker als je ouder wordt, ontvallen er ons  dierbaren om ons heen en realiseer je wat belangrijk is in het leven.

In 2023 wil ik, naast het leuke werk wat ik nu heb, mijn tijd goed verdelen en genieten van familie en vrienden om mijn heen. Ik hoop dat het zweefvliegen daar weer een belangrijk onderdeel van mag zijn. 

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply