apr 10 2014

Op naar Franrijk – Puimoisson

Publicatie van at 21:57 in Avondvliegen

Het is bijna weer zover…. Op weg naar Frankrijk voor een weekje bergvliegen. Vorig jaar heb ik dit moeten missen door een slechte planning qua werk. Dit jaar komt er weer een nieuw aspect bij. In de vorige 6 jaren hebben we altijd eind augustus / begin september gevlogen. Dit jaar dus in de periode april.

Analyse

Samen met vliegmaat Rene hebben we de OLC vluchten van eerdere jaren geanalyseerd, qua periode en vanaf het veld Puimoisson, waar we naar toe gaan. Er worden andere routes gevlogen en de luchtstroom schijnt anders te zijn. Maar ook de lucht temperatuur ligt een stuk lager, op grotere hoogte. We hebben daarom het thermo-ondergoed, de skibroek, handschoenen en muts klaar gelegd.

Meer reistijd – meer vliegtijd

Puimoisson is langer rijden dan naar het veld Serres. Toch zeker zo’n 1 a 2 uur. Daar staat tegen over dat we op de vliegdagen eerder kunnen starten.
Elk nadeel heeft zijn voordeel.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply