okt 23 2012

Toch nog LS8 gevlogen…

Publicatie van at 22:30 in Bijzonder

Gisteren was het een prachtige zonnige dag. Op het forum van de Gelderse werd geschreven dat het een geweldige vliegdag was geweest. Dat prikkelt toch. Ik had dit jaar tot doel om LS6 en LS8 te vliegen. Het vliegen op de LS6 was ruimschoots geslaag. Een het resultaat wareneen aantal vluchten van meer dan een uur. Alleen het vliegen op de LS8 was nog niet gelukt.

Vandaag LS8 vliegen

Dat was het doel voor vandaag! Afgestemd dat ik vrij kon nemen bij de klant en bij Rolf Beket, de trekker van de 2e week herfstkamp, gebeld voor de plannen van vandaag. Er wordt gevlogen. Niet zo mooi als gisteren…., maar het kan een bijzondere dag worden. Het handboek van de LS8 had ik al doorgenomen, toen de kist dit jaar bij de club binnen kwam. Vandaag de de snelheden nog even opgenomen uit de cockpit (kaartje aan de zijkant en op de snelheidsmeter de gekleurde ringen bekijken).

Proef zitten

Het proef zitten gaat lekker. De kap kan goed dicht en ik zit niet met mijn kop tegen de kap. Heerlijk dat er geen prikkeldraad stangen in mijn zicht zitten. De cockpit is overzichtelijk en ik kan overal goed bij.

Eerste start

De eerste start gaat prima. Ik kom op 450m. Het zicht is bijzonder door de band, die op gelijke hoogte zit van het vliegen. We houden separatie door pas te starten als de vorige kist op downwind gaat. Het ziet er prachtig uit.
In de eerste vlucht doe ik een aantal keer een overtrek oefening. Het valt me op dat het trillen, als teken van een aankomende overtrek, zich duidelijk aan dient. Je kunt het niet missen. Het opvangen gaat soepel. Daarna een aantal wisselbochten gemaakt. Het vliegt allemaal soepel. Heerlijk.
Netjes op 200m op circuit. Door de rustige lucht verlies ik weinig hoogte. Het dwarswindbeen wordt dus regelbeen! Kleppen trekken. Bij het indraaien naar final pikt de kist wat snelheid op. Even opvangen en de landing inzetten. Het lukt me de kist kort te landen bij de doellandingslappen. Geslaagde vlucht.

Zuinig vliegen

In de tweede start heb ik lekker zuinig gevlogen. Zo lang mogelijk rechtuit vliegen en gewoon genieten. Ook deze landing is weer in de lappen. Dat voelt goed.

Overvliegen

Met de vorige club kon ik regelmatig een kist overvliegen naar de hangaar. Nu we de kisten in deze periode ook in de hangaar opgesteld hebben, meld ik me graag aan voor het overvliegen. Weer een prachtige ervaring. Tijdens deze vlucht met meer snelheid gevlogen om te kijken hoe de kist zich gedraagd. Ook een aantal steile bochten gemaakt.

En… met 3 LS8 vluchten en gezellige mensen op het veld, was het weer een bijzondere dag!

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply