aug 27 2011

Serres 2011 – dag 1

Publicatie van at 11:28 in Bergvliegen

Het verhaal van dag komt nog wel. Eerst maar wat foto’s voor de website volgers…

kisten opbouwen


Een mooi gezicht om beide kisten met het papegaaien logo op de strip te zien. In de achtergrond de hangaar van Serres.

Serres laag


De start is moeizaam. Zijn we te vroeg gestart? De helling doet het niet goed. We moeten twee keer de motor starten en zitten dus ook even laag bij het veld. Gelukkig, de andere hebben het ook… We gaan later thermisch omhoog…

Janus volgen


We zijn vandaag mee met Kai Lindenberg, een ervaren grand prix (wedstrijd) vlieger. we hopen zo weer wat meer te leren van het bergvliegen. Vandaar krijgen we les in ‘rotor’ vliegen. Je moet de rotor wolk door , voordat je in de golf komt. Dat gaat soms behoorlijk turbulent er aan toe. Vandaag gaat de drinkzak door de hele kist heen. Als dat met de drinkzak kan, kan het ook met je maag. Riemen vast!

In de wolken


Bij Pic de Bure, een van de grote bergen rondom Serres, staat vaak golf. Als we aanvliegen ligt de berg prachtig in de wolken.

Boven de wolken


Het uitzicht wordt prachtig als je boven de wolken mag vliegen.

Meer dan 5m/s stijgen


Als “vlakke land vlieger” heb je vaak 1 tot 3 m/s stijgen. Dan is het heerlijk dat je meer dan 5 m/s mag ervaren. Dit keer was het ook bijzonder om dat in de golf te doen. De lucht wordt laminair (rustig) en het stijgen is rustig. Vaak maar 1 tot 2 m/s stijgen… Niet alle dagen dus 5m/s !!

Langs de Ecrins


Het is weer prachtig in het natuurgebied van de Ecrins. Aan de helling.

Onze vlucht

Onze vlucht staat ook op de OLC.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply