aug 26 2011

Op weg met de aanhanger naar Serres..

Publicatie van at 21:00 in Bergvliegen

Vandaag een belevenis met de aanhanger gehad, richting Serres.

In zuid Duitsland werden we door snelweg-politie aan de kant gezet. We hadden een inhaalverbod voor voertuigen met een aanhanger over het hoofd gezien. Direct 90 euro aftikken en toegeven. Niet toegeven betekend direct 180 euro betalen. Geen moeilijke beslissing.Kan gebeuren…..

Lessons learned

Belangrijker was de les die er na kwam. Mijn vliegmaat heeft rijbewijs B. Hiermee mag je een zweefvlieg aanhanger trekken, mits de aanhanger lichter weegt dan het trekkende voertuig. Dit had ik net opgezocht op het internet, voor mogelijke aanschaf van een caravan waarbij je een B rijbewijs hebt. Echter, een bijkomende regel is (volgens de Duitse Politie ambtenaar) dat de combinatie niet zwaarder dan 3.5t mag zijn…..
Ze kijken dan niet naar wat er in de bus en aanhanger ligt, maar wat er op de papieren staat. Max. belading dus. Door een bus met max. 2700kg belading kwamen we met de aanhanger, 50kg over het maximum van 3.5t. Gelukkig geen consequenties, omdat ik op de eerste regel attendeerde. De andere, met een BE rijbewijs, heeft de reis voortgezet…

Snel weg wezen hier…..

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply