mrt 25 2011

Nieuwe methode grasmaaien op Terlet

Publicatie van at 10:32 in Bijzonder,Terlet

De afgelopen weken, vlak voor de aanvang van het nieuwe seizoen, heeft er een proef plaats gevonden met de “Nieuwe methode van grasmaaien op Terlet”.


robomow1_small

Robomow – Hoe het werkt…

Robomow is een standalone maai systeem. Het te maaien oppervlakte wordt afgezet d.m.v. zogenaamde elektronische piket paaltjes, waarbinnen Robomow zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Het prachtige aan het systeem is dat er ook “werktijden” gedefinieerd worden, wat natuurlijk een eis was i.v.m de landende vliegtuigen. In de proefperiode is gewerkt met tijden tussen 22:00 en 6:00. Dit was ruim voldoende om het gebied van de proefopstelling te maaien. Het systeem wordt opgeladen d.m.v. zonnepanelen, die aan de bovenzijde gemonteerd zijn. In Robomow zit ook een anti diefstal systeem, door een beveiligingscode tussen de maaier en de elektronische piket paaltjes.

Maai schema

Na een geslaagde proef periode van twee weken, is besloten om een 6 tal Robomow systemen in te zetten. De banen van Terlet zijn volgens onderstaand maai schema, in goed overleg met alle betrokkenen, ingedeeld.


terlet 2011 - maaischema

Voor de aanschaf van deze 6 maaiers is een subsidie bedrag verkregen, waar Terlet zeer content mee is. Volgende week vrijdag, vanaf 11:00 bij het seinenvierkant op Terlet, zullen de 6 Robomow systemen feestelijk in gebruik worden genomen. Aansluitend zal er dan een demonstratie zijn, tot 12:00 i.v.m. het vliegbedrijf!

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply