apr 01 2010

Zichtbaarheid = Veiligheid

Publicatie van at 07:33 in Bijzonder

Uit de evaluatie van Terlet over 2009 is gebleken dat de zichtbaarheid van de DDI, en andere veldwerkers, op het veld te wensen over laat. Het is voor nieuwkomers en gasten niet altijd eenduidig wie in functie is. Soms worden GPL houders aangesproken of ze instructeur zijn…..
Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Daarom is er met ingang van het nieuwe seizoen een kleding voorschrift opgesteld voor alle functionarissen op het veld.
Het motto bij deze aanpak is: Zichtbaarheid = Veiligheid !

Onze aanpak heeft zich bewezen in de praktijk. Het concept is afgekeken van vliegdekschepen.


vliegdekschip

DDI – Dienst Doende Instructeur

De DDI zal zichtbaar zijn door een oranje hesje. Hij/zij heeft de algehele leiding op het veld. Gasten en nieuwkomers kunnen zich melden bij de DDI en worden welkom geheten. Daarna kunnen zij plaatsnemen op de groene stoelen. Leerling zweefvliegers kunnen zich inschrijven op het intekenbord. oranje

Instructeur

De vriendelijke kleur geel is toegewezen aan instructeurs. De eerste DBO (Dubbel Bediening Onderricht) instructeur zal leerlingen in het EVO traject begeleiden. De tweede DBO instructeur zal VVO1 en 2 leerlingen les geven. Op drukke dagen wordt een derde DBO instructeur onderkend, welke op afroep aanwezig is.

Om onderscheid te kunnen maken tussen de eerste en tweede DBO instructeur, zal er geëxperimenteerd worden met de letters “DBO-1” en “DBO-2” op de achterzijde van de hesjes.

geel

Lierist

De kleur blauw is voor de lieristen. Deze kleur komt goed uit bij de Sky Launch lieren, die op Terlt in gebruik zijn. Nadat een lierist is uitgecheck, zal een hesje overhandigd worden. blauw

Veldwerkers – tiploper & golfkar rijden

Veldwerkers, zoals de tiploper en degene die op de golfkar rijden, krijgen de kleur groen toegewezen. De kleur past goed bij het grasveld van Terlet. groen

Winterkleding

Voor de periode oktober en november, maar ook de maand maart waar het weer nog guur kan zijn, is er aan winterkleding gedacht. In bijgevoegd voorbeeld is de winterkleding van de DDI afgebeeld. Hij/zij staat toch voor langere tijd, in weer en wind, het veld te overzien.
oranje jas oranje broek

Terlet = Innovatief

Als Terlet willen we keer op keer innovatief bezig zijn en onderzoeken of dergelijke verbeteringen tot standaard verheven kunnen worden voor zweefvlieg minnend Nederland. We zien uit naar een kleurrijk vliegseizoen.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply