jan 28 2010

Solo verharde baan

Publicatie van at 15:32 in Touring Motor Glider

Op 15 oktober 2009 heb ik voor het eerst solo gevlogen op de PH-1324, een touring motor glider, vanaf vliegveld Terlet. Dit was vanaf een grasbaan. De afgelopen maanden was het weer, als ik geboekt had, dusdanig dat de les vluchten gecanceld werden. Om depressief van te worden….


ph-3124-600

Twee weken terug

Twee weken geleden weer voor het eerst gevlogen. Dit keer vanaf vliegveld Teuge, waar de kist gestationeerd is. Het weer hield niet over. Toch nog 4 “touch and go’s” kunnen. Als het zicht beter was geweest, had ik solo gemogen. Dat is een goed signaal. Dat doet het pilotenbloed weer sneller stromen.

Baan 27

Vandaar zijn de weercondities beter. Na de A-inspectie, kan de kist naar buiten. Instappen en warm draaien. Via de radio krijgen we te horen: “Runway 27, left hand circuit”. Na de power check gaan we. “PH-1324 lining up”!
In totaal 4 touch and go’s gemaakt met de instructeur. De markers waren goed te vinden, deze keer… Op een paar kleine puntjes na was de instructeur tevreden.

POB 1

Na de laatste landing krijg ik te horen dat ik zelf een aantal “touch and go’s” mag maken. Yes!
De instructeur schrijft een soloverklaring en stapt uit. Na het opstarten van de kist kan ik melden:
“POB (Persons on Board) 1, captains name Lengkeek”. Klinkt niet slecht, voor de eerste keer….
Aan de kop van baan 27 moet ik even wachten. Er staat nog een les kist. Netjes mijn power check gedaan. En daar gaan ie dan….

Solo verharde baan!

Als je alleen in de kist zit, stijgt de PH-1324 behoorlijk snel. Netjes 140km/h in het circuit vliegen, anders heb je een uitdaging met de Cessna’s. De eerste en de laatste landing waren goed. De tweede kwam ik wat te hoog uit, maar uiteindelijk goed kunnen opvangen. Ik ben tevreden!

Weer een mijlpaal erbij: “solo op de verharde baan”.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply