jun 25 2008

PDA Houder

Publicatie van at 16:34 in Overland

Vorig jaar zomer heb ik een PDA gekocht, inclusief Seeyou software, voor de registratie van mijn vluchten. Het is een Mio P350 geworden met ingebouwde GPS.


Niet dat het direct om wereldrecords gaat, maar wel dat ik mijn vluchten wil analyseren. Toen ik vorig jaar ging bergvliegen bemerkte ik al dat het vastzetten van je PDA niet eenvoudig is in een clubkist. Een zuignap zit vaak niet optimaal vast, vanwege de ronding in de kap.

 

Eerst proberen
Op dit moment vlig ik op viertal type kisten: ASK-21, ASK-23, LS-4 en de DG-505.
Allemaal hebben ze een andere cockpit en het is moeilijk een klemsysteem te bedenken, waar je de PDA goed in kwijt kan. Eerst met klittenband om het been heen en de houder van de PDA er aan vast. Nadeel: De PDA ligt vrij plat op je been, waardoor je niet optimaal het display kunt zien.

 

Op zoek naar een oplossing
Ik zat me te bedenken, hoe ik de standaard zuignap houder aan mijn been kon bevestigen.
Het idee van iets te bevestigen aan mijn been, werd omgezet bij de bouwmarkt naar de volgende onderdelen:

 • Gootuitloop, 100mm, 7,50 euro
 • Eindkap riool 75mm, 2,50 euro
  Na afzagen van de 75mm uitloop, zodat de zuignaphouder lager op mijn been uitkomt,
  resulteerde er in dat de “eindkap” er niet geheel meer omheen paste. Om de 5mm een zaagsnede gemaakt en de eindkap er nu wel omheen gekregen. Vastlijmen met PVC lijm. Laten drogen en netjes zwart spuiten. Eerst maar eens proef zitten in de DG-505.
  Met de zuignap bovenop de gootuitloop, merkte ik dat de PDA vrij hoog stond. Dit is het dus niet…..

  Thuis een strook aluminium gezaagd van 4 cm breed en 14cm lang. In het midden heb ik de strook omgezet in de werkbank. Met een M6 bout, veerring en vleugelmoer zijn de onderdelen aan elkaar vastgezet. Zie het resultaat.   
  Het resultaat
  De PDA houder kan ik nu netjes om mijn been doen en met klittenband vastzetten. Een externe accu van 1.9Ah, die ik in de plaatselijke elektronica zaak heb gekocht, zorgt voor extra voeding. Via een auto-lader kabel wordt de PDA opgeladen. • No responses yet

  Trackback URI | Comments RSS

  Leave a Reply